Aanmelden
E-mail:

Wachtwoord:

Registreer
Wachtwoord vergeten?
Nieuwsbrief
Navigatie

Zonneproducten

ONS ADVIES
 • Ken uw huidtype en houd er rekening mee.
  Vooral mensen met huidtype 1, maar ook met huidtype 2, moeten extra voorzichtig zijn. Om te weten welk huidtype je hebt surf je best eens naar onze preventietekst 'Melanoom (huidkanker)'. Je vindt er ook nuttige websites.
 • Gebruik steeds een goede zonnecrème met een hoge beschermingsfactor. Smeer u in, ten minste 15 à 30 minuten voor u naar buiten gaat. Ga zorgvuldig te werk zodat u geen lichaamsdelen vergeet. Eén keertje smeren voor de hele dag volstaat uiteraard niet, smeer om de twee uur. Het is ook belangrijk dat u de zonnecrème voldoende dik smeert.
 • Vermijd intensieve blootstelling aan de zon, vooral tussen 11 en 15 uur, want de UV-straling is dan het grootst.
 • Raadpleeg het weerbericht om de voorspelde UV-index te kennen en hou er rekening mee.
 • Draag beschermende kleding.
 • Zonneproducten zijn geen garantie dat de zon geen schade kan aanrichten. Als u lange tijd in de zon blijft, kan u toch nog verbranden. Er bestaat een duidelijk verband tussen het aantal keer dat iemand verbrandt in de zon en melanomen.
 • Lig niet te 'bakken' in de zon maar beweeg liever. Ga wandelen, fietsen...; zo verandert de invalshoek van de zon op de huid voortdurend en is de kans op verbranding drie keer kleiner. Insmeren blijft zeker noodzakelijk.
 • Draag een goede zonnebril: noch donkere glazen, noch een hoge prijs zijn een garantie voor een goede bescherming. Een goede bril vermeldt dat hij conform is met de EU-normen: hij heeft glazen die 60 tot 90% van de stralen wegfilteren. De glazen moeten ook voldoende groot zijn om de ogen te beschermen tegen zowel de rechtstreekse straling als de onrechtstreekse (stralen die langs boven, langs onder of langs opzij de ogen bereiken).
 • Bescherm u ook tijdens de wintervakantie in de bergen. Sneeuw- en ijsvlaktes weerkaatsen de UV-stralen waardoor u sneller kan verbranden. In hoger gelegen streken is de UV-straling minder gefilterd door de atmosfeer. Gebruik best een hoge beschermingsfactor. Vergeet de lippenzalf met UV-filter en de zonnebril niet.
 • UV-stralen worden niet door water tegengehouden, dus kan u ook verbranden in het water. Gebruik waterproof zonnecrème als u gaat zwemmen. Een natte huid is gevoeliger, droog uw huid dus steeds goed af na een zwembeurt en smeer u terug in.
Interessant om lezen zijn onze zelfzorgwijzers 'Zonnebrand', 'Zonneallergie' en 'Zonnesteek'.

 

 

Vraag steeds advies aan je apotheker!